Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Echo Klassik-díj 2005

2005-07-04 12:30:00
Nyilvánosságra hozták a Német Phono-Akademie által minden évben kiemelkedő zenei egyéniségeknek adományozott Echo-díj kitüntetetteinek listáját.
Anne-Sophie Mutter duplán részesül az elismerésben, hiszen nemcsak az év vonós hangszeres előadóművésze a német szervezet szerint, hanem Henri Dutilleux „Sur le même accord“ című művének első felvételéért is kitüntetik. Az év fúvós művésze Emanuel Pahud, gitárosa Frank Bungarten, zongoristája Hélene Grimaud, orgonaművésze pedig Iveta Apkalna. Anna Netrebko az év énekesnője díjat veheti át Sempra libera című lemezéért, míg a férfiak közt Rolando Villazont találták a legjobbnak Gounod és Massenet áriákat tartalmazó felvételéért. Az év karmestere Claudio Abbado lett (Debussy-Mahler lemez), az életműdíjat Pierre Boulez kapja. Különdíjban részesül Daniel Barenboim az Izrael és Palesztina közötti megbékélésért végzett tevékenységéért.
A díjakat októberben, Münchenben adják át, ünnepélyes keretek között.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.