Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Budapesti Mahler Ünnep 2005-től

2005-02-15 08:43:00
Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója sajtótájékoztatón ismertette az először 2005 szeptemberében, majd azt követően évente megrendezendő Budapesti Mahler Ünnep terveit.
A Budapesti Mahler Ünnep társszervezői a Budapesti Fesztiválzenekar, a Művészetek Palotája, a Magyar Gustav Mahler Társaság, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Párizsi Gustav Mahler Zenei Archívum és a Magyar Rádió Bartók Adója. A fesztivál művészeti vezetője Fischer Iván, rezidens zenekara a Budapesti Fesztiválzenekar. A Mahler Ünnep védnökei Göncz Árpád, Raymond Barre, Eva Barre, Erhard Busek, Demszky Gábor, Milos Forman, Vaclav Havel, Kertész Imre, Ruud Lubbers, Marina Mahler és Schwartzenberg herceg.

A 2005-ös Budapesti Mahler Ünnepet szeptember 6-9. között rendezik meg. A fesztivál keretében négy hangversenyre kerül sor a Budapesti Fesztiválzenekar és nemzetközi hírű francia, angol, olasz és amerikai szólisták közreműködésével, Fischer Iván vezényletével. A párizsi Gustav Mahler Archívum anyagából kiállítás érkezik Budapestre. A rendezők lehetőséget szeretnének teremteni mai zeneszerzőknek új művek írására és bemutatására is: 2005-re Tihanyi László kapott felkérést új darab komponálására.
2006-tól a Mahler Ünnepen a rezidens Fesztiválzenekar mellett egy-egy külföldi vendégzenekar is fellép.
A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.