Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Budafest: kevesebb pénzből emelkedő színvonalat

2005-06-28 17:57:00
A vasárnap kezdődő, XIV. Budafest a korábbi évekhez hasonlóan idén is három helyszínen kínál programokat: júliusban kamaraestek a Dominikánus Udvarban és koncertek a Szent István Bazilika előtti téren, augusztusban pedig opera és balett az Operaházban. A trubadúr-előadások különlegessége lesz, hogy az operából általában kihúzott (a Miserere-kórus utáni) Leonora-kavatinát ezúttal meghallgathatjuk Sümegi Eszter előadásában.

A sajtótájékoztatón Ottó Ildikó ügyvezető elmondta, a fesztivál múltja és híre megköveteli, hogy évről évre magasabb színvonalú előadásokat hozzanak létre, ám az anyagi lehetőségeik egyre szűkülnek. A következő évre vonatkozó tervekről csak annyit árult el, hogy a 2006-os Mozart-évhez kapcsolódik majd a program.
Kesselyák Gergely művészeti vezető azt tartaná ideálisnak, ha a jövőben legalább kétévente be tudnának mutatni egy-egy teljesen új produkciót a Budafest keretében, ám erre Ottó Ildikó egyelőre nem lát esélyt, ahogyan terv marad az is, hogy a Bazilika előtti koncerteket ingyenessé tegyék.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.