Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Befejezik Csajkovszkij Élet szimfóniáját

2005-02-10 11:42:00
Pjotr Csajkovszkij - a kutatások szerint - 1891 körül kezdte papírra vetni szimfóniája témáit, ám más munkák miatt nem fejezte be a művet élete utolsó éveiben. A moszkvai Csajkovszkij Alapítvány felkérte az Orosz Zeneszerzők Szervezetét és zenetudósokat, teljesítsék ki a művet úgy, hogy az előadható legyen. A bemutatóra az Orosz Szimfonikus Zenekart jelölték ki, s Tomomi Nishimoto karmestert, sőt, már a koncert helyszínét is meghatározták. Az alapítvány természetesen szeretné, ha a művet a világ számos koncerttermében is előadnák a premier után.
Csajkovszkij Élet szimfóniájának első tételét írta meg csupán (témája később a harmadik zongoraversenyként vált ismertté), a második és harmadik részhez csupán vázlatok adnak támpontot.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.