Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Az Operaház sajtóközleménye

2005-10-17 19:16:00

\"Alapvető célunk és feladatunk az, hogy megfelelő művészeti színvonalú előadásokat biztosítsunk az Operaház közönsége számára. Az Anyegin esetében azt kellett látnunk, hogy bármennyire is szeretnénk, az idő rövidsége miatt ez nem lehetséges. Kovalik Balázs rendezővel az elmúlt hetekben kerestük a megoldásokat, de a rendelkezésre álló igen rövid időben nem tudtunk felállítani olyan próbarendet, amely biztosította volna a művészek megfelelő felkészülését, és egy komplett, minden szempontból magas színvonalú előadás színpadra vitelét. A Bohémélet és a Pillangóasszony régóta óriási sikerrel szerepel a repertoárunkon, így a közönség olyan elsőrangú előadást tekinthet majd meg, amilyet mindenkor elvár tőlünk\" - mondta Kesselyák Gergely művészeti igazgató a változással kapcsolatban.
Az évad többi bemutatóját nem érinti a változás: október eleje óta óriási sikerrel játssza A próba című rockbalettet az Erkel Színház, márciusban színpadra kerül egy különleges Bartók-hármas - A kékszakállú herceg vára, A fából faragott királyfi és A csodálatos mandarin-, ezt pedig májusban Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok című vígoperájának premierje követi.


A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.