Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Aranykor: kiállítás és spanyol zenei fesztivál

2005-05-23 11:47:00
A Műcsarnokban 2005 április 1- május 29. között Aranykor címmel látható Salvador Dalí (1904-1989) tárlaton az elsősorban szürrealista festményeiről ismert művész grafikái, rajzai, akvarelljei, világirodalmi illusztrációi kerülnek bemutatásra, mely Európa egyik leghíresebb Dalí-gyűjteménye.
A kiállítás kitűnő alkalmat biztosított a szervezőknek arra, hogy társművészeti rendezvényként a kiállítás helyszínén, a Dalí-képek között egy spanyol zenei fesztivált hozzanak létre. A fesztivál programját a spanyol régi- és klasszikus zenétől az élő népzenéig terjedő darabok, valamint olyan szerzők művei alkotják, melyek a spanyol zenei világra épülnek. A szimfonikus és kamarazenei estéken az előadók külön erre az alkalomra szerkesztett műsort adnak elő. A fesztivál zárónapján a világ egyik leghíresebb flamenco-zenekara is fellép.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.