blokkrendszer> \"> koncepciójával nyerte el a bizalmat. Az előre tervezhető, átlátható és költséghatékony blokkrendszer sikerét a balett-társulat már bizonyította, hiszen a balettelőadásokat a tavalyi Hóhérke előadás bemutatójától kezdve már ebben a rendszerben játszák. Az Operaház A Makrancos Kata című balettelőadással nyitotta meg 2005-2006-os évadát. Az előadást szeptember 8-án, 9-én, 10-én és 11-én játszották, ún. mini-blokkban, négyszer egymás után. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az előadás árbevételei estéről estére nőttek. A balettegyüttes a Hófehérke és a 7 törpe című előadását is a blokkrendszerben játsza a Erkel Színházban, öt alkalommal minden este szeptember 21-25-ig. 2005. szeptember 14. Magyar Állami Operaház Kommunikációs és Marketing Igazgatóság Sajtó Osztály "/> A Magyar Állami Operaház sajtóközleménye
Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

A Magyar Állami Operaház sajtóközleménye

2005-09-14 19:01:00

A modern Operaház megteremtése

Bozóki Andrásnak, a Nemzeti Kulturális Örökség miniszterének a Kulturális Közlöny 21. számában megjelent, szeptember 1-jén hatályba lépett utasításával összhangban megkezdődött a Magyar Állami Operaház fejlesztési programjának megvalósítása. Az Operaház teljes rendszerét érintő, átfogó modernizációs program célja a modern nemzeti operaház megteremtése és a kiszámítható működés fenntartása. Hegyi Árpád Jutocsa, főigazgatói pályázatában leírtaknak megfelelően, az Operaház művészeti vezetésével és társulatával együttműködve az új vezetés 2005. október 31-ig kidolgozza a modernizációs program részleteit, majd ennek alapján 2005. december 15-ig elkészíti az Operaház új szervezeti és működési szabályzatát.
Az új operaházi vezetés stratégiai célja a hatékony szervezeti működés megvalósítása, a fiatal tehetséges művészek bevonása és gondozása, valamint az Operaház kinyitása az operaszeretők legszélesesebb rétegei számára. Az új vezetés olyan - a közelmúlt hagyományaira építő - magas művészi színvonalon működő európai intézmény létrehozását tűzte ki célul, mely az operalátogatók új generációját is képes megszólítani, valamint nyitott és aktív részese - épületként és kulturális intézményként egyaránt - egy modern európai főváros kulturális életének. Az idei évad új bemutatói, valamint a következő évad művészi és pénzügyi tervezése már ezt a célt szolgálja. Az elmúlt időszak viharai után az Operaházban ismét elmélyült művészi munka, a vezetés és a szakszervezetek, valamint a vezetők és a művészek párbeszéde zajlik. A beszélgetések célja, hogy a társulat és a vezetés közösen alakítsák ki az Operaház új szerkezetét, közösen dolgozzák ki a szervezeti és művészi működés alapjait, a Ház új, nemzetközileg is érvényes stratégiáját. Az Operaház - amennyiben Budapest nyeri el Európa kulturális fővárosa címet 2010-ben - világsztárokat felvonultató programmal kíván hozzájárulni a kulturális főváros kínálatához.
A Balett már blokkrendszerben játszik
> A Magyar Állami Operaház új főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa és csapata többek között a pályázatban ismertett új játékrend, a > \"> blokkrendszer> \"> koncepciójával nyerte el a bizalmat. Az előre tervezhető, átlátható és költséghatékony blokkrendszer sikerét a balett-társulat már bizonyította, hiszen a balettelőadásokat a tavalyi Hóhérke előadás bemutatójától kezdve már ebben a rendszerben játszák.
Az Operaház A Makrancos Kata című balettelőadással nyitotta meg 2005-2006-os évadát. Az előadást szeptember 8-án, 9-én, 10-én és 11-én játszották, ún. mini-blokkban, négyszer egymás után. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az előadás árbevételei estéről estére nőttek. A balettegyüttes a Hófehérke és a 7 törpe című előadását is a blokkrendszerben játsza a Erkel Színházban, öt alkalommal minden este szeptember 21-25-ig.

2005. szeptember 14.

Magyar Állami Operaház Kommunikációs és Marketing Igazgatóság Sajtó OsztályA lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.