Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

A Budapesti Filharmonikus Hangversenybarátok Alapítványa pályázatot hirdet „Trianontól a II. világháborúig a zene vetületében” címmel

2021-10-25 09:36:12

A Budapesti Filharmonikus Hangversenybarátok Alapítványa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával „Trianontól a II. világháborúig a zene vetületében” címmel programsorozatot rendez 2022 első negyedévében.

Az Alapítvány a szakmai program kialakításához várja olyan - ismertetővel kiegészített hangverseny
- hangversennyel illusztrált előadás
ötlet-javaslatait, amelyek foglalkoznak
- a repatriált (a korábbi határok mögül a Trianon utáni Magyarországra költözött), Kárpát-medencei zeneszerzők, művészek munkásságával
az időszak különleges gazdagságával, melyben jelentős részt vállaltak vállaltak a repatriált művészek
ebben az időszakban élt, ma kevéssé ismert művészek, zeneszerzők zenepedagógusok munkásságával
bármely más, a korszak zenei életére jellemző szakmai vonatkozással, érdekességgel.

Az ötlet-javaslathoz várjuk:
- a program vázlatát
- hely-, előadó igényt
- a tiszteletdíjat, dologi költséget, stb. tartalmazó költségvetést.

A jelentkezéseket, javaslatokat 2021. november 10-ig várjuk. A nyertes javaslatok alkotják azt a szakmai programot, melyhez az Alapítvány – természetesen az ötletgazda részvételével, a megadott helyen és formában – az anyagi feltételeit biztosítja.
Az Alapítvány a beérkezett javaslatokat mielőbb, de legkésőbb 2021 dec.1-ig elbírálja. A Kuratórium döntése ellen fellebbezésnek helye nincs, a javaslattevők a benyújtással a feltételeket elfogadják. A javaslatokat kizárólag elektronikus formában, a bfhalapítvany@gmail.com címre kérjük elküldeni, a Budapesti Filharmonikus Hangversenybarátok Alapítványa, dr. Bajkai István, az Alapítvány elnöke részére.

A javaslatra kérjük ráírni: „Trianontól a II. világháborúig a zene vetületében” program-javaslat

Tájékoztatás: Bartos Csaba +36 30 623 70 99







A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.