Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

A Berlini Filharmonikusok Magyarországon

2005-02-28 11:22:00
A Berlini Filharmonikusok Simon Rattle vezetésével először lépnek fel Budapesten 2005. május elsején, 11 órától a Magyar Állami Operaházban. A zenekar 1991 óta hagyományosan minden évben egy európai nagyvárosban ünnepli megalakulásának évfordulóját, és idén Budapestet választották a koncert színhelyéül.
Az Európa Koncertet rögzíti a televízió, és több országban látható lesz majd - azzal a kisfilmmel együtt, melyet Magyarországról készítenek, és a magyar kulturális életet, a helyi nevezetességeket mutatja be, köztük az Operaházat, amely otthont ad az eseménynek.
A programban szerepel Berlioz: A kalóz című nyitánya, Stravinsky: Tűzmadár című műve, és a szólista, Leonidasz Kavakosz hegedűművész közreműködésével elhangzik Bartók II. hegedűversenye.
Jegyeket márciustól lehet váltani a koncertre.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.