Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

2003-02-21

2003-02-21 22:57:00

Több amerikai állam vezetése is megszorító intézkedéseket hozott a kultúra állami finanszírozásában.
A mintegy ötmilliárd dolláros deficittel küzdő New Jersey például kénytelen felülbírálni a 18 milliós kulturális költségvetést, egyben megszüntetni egy kisebb művészeti csoportok finanszírozásával foglalkozó cég tízmilliós támogatását.
Arizona is a költségvetés átszervezésére készül, és Missouri is csökkenteni kívánja a művészeti célú támogatásokat. Valószínű, hogy több állam követni fogja ezek példáját.
A kulturális élet képviselői természetesen nagyszabású kampánnyal igyekeznek felhívni a figyelmet a megszorító intézkedésekre, és elérni, hogy ezek minél kevésbé sújtsák őket. A hónap elején például hétszázan gyűltek össze egész Arizonából az állam központja közelében egy demonstratív piknikre, amelyre vendégül hívták a döntnököket is.
Többen éltek a meghívással, de a beszélgetések konzekvenciája mindig ugyanaz volt: a politikusok magánemberként szimpatizáltak a demonstrációval, de felhívták a figyelmet arra, hogy a gazdasági helyzet nagyot változott. Semmi kétség – állapították meg –, a művészeti életre nehéz idők jönnek.


A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.