Bejelentkezés Regisztráció

Külföldön

Külföldön

2008-11-17
-kobzos55-

Az még a bécsi kínálatban is különösen szerencsés időzítésnek számít, hogy négy estéből háromszor sikerült kifejezetten csemegének számító koncerteken részt vennem a Musikvereinben (közben az operákban és a Konzerthausban is voltak izgalmas esték, de – legnagyobb sajnálatomra – bizonyos fizikai törvények alapján egyszerre csak egy helyen tudok megjelenni).

Külföldön

2008-10-05
-Heiner Lajos-

Lehet, hogy Prágában nem mennék el egy ilyen estére. Ám Dubrovnikba eljutni gyerekkori álmom volt, és most egyúttal kedvenc Haydn-szimfóniámat is meghallgathattam.

Külföldön

2008-09-21
-kobzos55-

A Petruskát és a Tavaszi áldozatot szűk két éven belül mutatták be Párizs két színházában. Nekem most 24 órán belül sikerült meghallgatnom a két művet – ugyancsak Párizsban.

Külföldön

2008-08-20
-Heiner Lajos-

Vissza a gyökerekhez! Korabeli leírások, rajzok, festmények alapján az ősbemutatót kísérelte meg ismét színpadra vinni Lubor Cukr rendezése.

Külföldön

2008-07-24
-Heiner Lajos-

Ötvenkét éve debütált - borzasztóan sok idő. S mégis, ezen az estén Domingót látva-hallva hiszem, hogy a kör még mindig csak úgy kétszázhetven fok körül tart.

Külföldön

2008-07-03
-Heiner Lajos-

Tudja az ember, persze, hogy tudja, ha Verona két évezredes amfiteátrumában néz meg egy operaelőadást, egészen másfajta élménnyel kell számolnia, mint egy „klasszikus” házban.

Külföldön

2008-05-06
-Heiner Lajos-

Sokat elmondott Schubertről, keveset mutatott meg Schubertből. Meghajoltam Brendel nagysága előtt, de emóciót nem tudott bennem kelteni.

Külföldön

2008-05-05
-Heiner Lajos-

A karmester, Jerzy Semkow lenyűgöző. Dacára annak, hogy októberben éri el a nyolcadik X-et, nem ő a neves lengyel dirigensek doyenje, de ő a Lengyel Filharmonikusok által leginkább szeretett Maestro.

Külföldön

2008-01-21
-kobzos55-

Sportriporterek ilyenkor azt szokták mondani, hogy \"két ellentétes félidőt láttunk\". Hogy ennek mi az oka, az egyetlen hangverseny alapján aligha dönthető el.

Külföldön

2008-01-07
-Heiner Lajos-

Az óévbúcsúztató–újévköszöntő táján hihetetlen Prágában a komolyzenei koncertek kínálata, elsősorban persze a Rudolfinumban, az Obecny Dumban, ám templomokban, kolostorokban is.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.