Bejelentkezés Regisztráció

Operett, mint színpadi műfaj

954 bemaria 2006-12-30 00:17:55 [Válasz erre: 953 Estelle 2006-12-30 00:15:29]
Sajnos nekem sem ez volt a programom, de ez maradt. Azért jó lesz így is biztos.

953 Estelle 2006-12-30 00:15:29 [Válasz erre: 951 Búbánat 2006-12-30 00:05:12]
Nem is beszéltél le, csak segítettél eldönteni.:-)A fő érvem az előadás mellett csak az volt, hogy mégsem illik a Szilveszter estét az internet mellett tölteni.

952 bemaria 2006-12-30 00:15:00 [Válasz erre: 950 Estelle 2006-12-29 23:58:28]
Nem tévedsz. Nekem az megvan videón. Érdemes megnézni.

951 Búbánat 2006-12-30 00:05:12 [Válasz erre: 949 Estelle 2006-12-29 23:55:55]
Tudod, nem szeretnék erről többet szólni, mert senkit nem szeretnék megbántani. És valakinek ígéretet is tettem... Vasárnap este viszont lesz meglepetés- vendég a báli képben, ami ma este nem volt. Semmiről nem akarlak lebeszélni.

950 Estelle 2006-12-29 23:58:28 [Válasz erre: 948 bemaria 2006-12-29 23:52:13]
Ezt én sem hagyom ki. Meg jövő szombaton a Staatsoperben is megnézem. Adél Diana Damrau lesz. Holnap este Csárdáskirálynő lesz, ha nem tévedek.

949 Estelle 2006-12-29 23:55:55 [Válasz erre: 945 Búbánat 2006-12-29 23:22:29]
Köszönöm. Ez az infó jókor jött, mert nem tudtam eldönteni, hogy menjek-e el vasárnap este a Denevérre, vagy inkább az OE1-en hallgassam meg a bécsi előadást.

948 bemaria 2006-12-29 23:52:13 [Válasz erre: 947 bemaria 2006-12-29 23:51:31]
Mármint a tévében, Házy Erzsébettel.

947 bemaria 2006-12-29 23:51:31 [Válasz erre: 946 Búbánat 2006-12-29 23:46:17]
Feltétlen! Szilveszterkor meg Denevérezni fogok én is úgy tűnik.

946 Búbánat 2006-12-29 23:46:17 [Válasz erre: 937 bemaria 2006-12-29 22:24:41]
Marica grófnő: kérlek olvasd el, amit a Házy Erzsébet- topicban írtam a 410. és 369. sorszám alatt.

945 Búbánat 2006-12-29 23:22:29
Ma este az Erkel Színházban jártam, és találkoztam a Denevérrel. Pontosabban annak karikatúrájával.Ennyi.

944 bemaria 2006-12-29 22:58:19 [Válasz erre: 943 Sesto 2006-12-29 22:56:34]
Köszi az infót! Jó éjt!

943 Sesto 2006-12-29 22:56:34 [Válasz erre: 941 bemaria 2006-12-29 22:49:21]
Ui.: néhány darabot láttam nem olyan régen a \"Müller\" CD/DVD-osztályán is(=hasonló árkategória!)-szintén a Mariahilferstr.-én! ...de most elköszönök,...jó éjt!

942 Sesto 2006-12-29 22:55:15 [Válasz erre: 941 bemaria 2006-12-29 22:49:21]
...a \"Szép Heléna-hoz\" speciell nem(=nem lehet megrendelni sem!), mert vki. a közvetlen környezetemben imádja Moffo-t és ezért évek óta próbálom beszerezni, de nem jött össze-ezért \"maradt\" a Csárdáskirálynö DVD, s igy tegnap \"muszáj\" volt megnéznem a filmet... ;-))) de a többi operett-keresztmetszet-CD-t általában be lehet szerezni itt Bécsben pl. a \"SATURN\"-ban(=Mariahilferstr./\"Gerngross-Haus\")-s ha kaphatók a CD-k, akkor általában kedvezö áron: kevesbb, mint 10 Euro-ért/db

941 bemaria 2006-12-29 22:49:21 [Válasz erre: 940 Sesto 2006-12-29 22:46:48]
Egyikről sem hallottam még. Ezekhez vajon hogy lehet hozzájutni?

940 Sesto 2006-12-29 22:46:48 [Válasz erre: 939 bemaria 2006-12-29 22:37:13]
...akkor ime egy rövid lista a Philips által kiadott darabokhoz-ill. azon operettek, amelyeket eddig nem emlitettem: \"Der Graf von Luxemburg\"(=Eberhard Wächter, Lilian Sukis: hmmm,...micsoda szoprán!) ;-) \"Das Land des Lächelns\"(=ugyanaz az szereposztás, amit a film esetében is leirtam-hiszen ezek a felvételek gyakran az adott operett filmváltozatának \"soundtrack-je\" volt!) \"Der Zarewitsch\"(Wieslaw Ochmann, Teresa Stratas) \"Paganini\"(Antonio Theba, Teresa Stratas) \"Orpheus in der Unterwelt\"(Peter Schreier, Jutta Vulpius) \"Wiener Blut\"(Ingeborg Hallstein, René Kollo, Dagmar Koller) \"Die Dollarprinzessin\"(Tatjana Iwanow, Horst Niendorf) Továbbá operettgála-CD-k a következö közremüködökkel: Sylvia Geszty, Ingeborg Hallstein, Dagmar Koller, Anna Moffo, Lucia Popp, Margit Schramm, Teresa Stratas, Werner Hollweg, René Kollo, Ernst Kozub, Wieslaw Ochmann, Jon Piso, Anton de Ridder, Heinz Zednik etc.

939 bemaria 2006-12-29 22:37:13 [Válasz erre: 938 Sesto 2006-12-29 22:33:38]
\"és értékes alternativát jelentettek sok esetben az EMI által készitett (jelenleg \"fehér boritós\") operettszériához, mert ott mindig nyafi Rothenberger-re kell ráfanyalodni!... \" Na meghiszem azt! Na de ezt már egyszer kitárgyaltuk. :)

938 Sesto 2006-12-29 22:33:38 [Válasz erre: 937 bemaria 2006-12-29 22:24:41]
...a Philips-nek volt korábban egy teljes operett sorozata, igaz többnyire \"csak\" operett-keresztmetszetek: a már emlitett Marica grófnö, vagy Zeller, \"Madarász\" c. müve Lucia Popp-pal, Teresa Stratas-szal és Dallapozza-val, de emlithetém a \"Szép Helena-t\" szintén Moffo-val a cimszerepben(=ez a korong sajnos már évek óta nem kapható!) vagy akár az \"Egy éj Velencében\" Anton de Ridder-rel, Sylvia Gesztyvel és Julia Migenes-szel és-és-és... ezen sorozat darabjai nagyon szinvonalas és értékes alternativát jelentettek sok esetben az EMI által készitett (jelenleg \"fehér boritós\") operettszériához, mert ott mindig nyafi Rothenberger-re kell ráfanyalodni!... Ime további részletek a \"Marica grófnöhöz\": * Házy Erzsébet * René Kollo * Dagmar Koller (na tessék, már itt is, most látom...) * Kurt Huemer * Benno Kusche * Ljuba Welitsch(!) * Olivera Miljakovic * Latinovits Zoltán Wiener Operettenchor+Wiener Symphoniker Dirigens: Wolfgang Ebert A fent emlitett operettrészletekböl a Philips több \"operettgála-válogatás-CD-t\" is kiadott,...de akkor most egyszerre ennyit: ez itt a reklám helye!... ;-)

937 bemaria 2006-12-29 22:24:41 [Válasz erre: 936 Sesto 2006-12-29 22:22:39]
Azt se láttam, mármint A mosoly országa operettfilmjét, sőt még nem is hallottam róla. Marica grófnő CD????? Én csak egyről tudok, de nem Házy Erzsébettel.

936 Sesto 2006-12-29 22:22:39 [Válasz erre: 935 bemaria 2006-12-29 22:08:51]
...Kollo és Koller szerepelnek pl. a \"Mosoly országa\" c. operett filmváltozatában is, vagy Kollo-t emlithetném Házy Erzsébet partnereként a \"Marica grófnö\"-CD-n(=Philips, s ha nem tévedek, akkor \"csak\" keresztmetszet, nem teljes felvétel!) és még sorolhatnánk!

935 bemaria 2006-12-29 22:08:51 [Válasz erre: 934 Sesto 2006-12-29 22:01:31]
Igen olvastam! De ehhez nem tudok érdemben hozzászólni, mert nem ismerem ezeket a művészeket, és csak egyszer láttam a filmet.

934 Sesto 2006-12-29 22:01:31 [Válasz erre: 933 bemaria 2006-12-29 21:53:00]
...ahogy irtam is, kellemes élmény volt Moffo-t még ilyen topformában látni-és nem csak vokális szempontból(!), mig a sztárszereposztás más résztvevöi ezzel szemben részben \"érdekes\" szinten produkáltak...

933 bemaria 2006-12-29 21:53:00 [Válasz erre: 932 Sesto 2006-12-29 21:49:02]
Persze örülnünk kell, hogy van egyáltalán ez a film, mint ahogy a többi operettfilmnek is. De engem ez a film nem fogott meg, és nem hinném hogy csak azért, mert ez az operett nem a favoritom. A zenéjét viszont nagyon szeretem!

932 Sesto 2006-12-29 21:49:02 [Válasz erre: 931 bemaria 2006-12-29 21:40:05]
...jó a zene, bár bugyuta a libretto,...na ja,...mégis azért ebböl többet ki lehetett volna hozni!... de ne legyünk azért ennyire igazságtalanok: pokolian nehéz és komplex ez az ún. \"könnyü müfaj\"!... s nyilván ez akkoriban nagy fegyvertény volt, ezt filmet magyar kooprodukcióban elkésziteni!...

931 bemaria 2006-12-29 21:40:05 [Válasz erre: 930 Sesto 2006-12-29 21:37:27]
Az utolsó gondolattal maximálisan egyetértek!

930 Sesto 2006-12-29 21:37:27
...tegnap \"muszáj\" volt megnézni Kálmán \"Csárdáskirálynö\" c. operettjének filmváltozatát (=Szintetár rendezés etc.)-érdekes élmény volt igy közel 15-20 év távlatából EZT a változatot megnézni, az eredmény vhogy. mégis nagyon vegyes... Moffo anno (1971) még rövid karrierje ellenére, mégis hangjának teljes birtokában, nyilván a filmváltozat kiemelkedö személyisége: vokális teljesitmény + szinpadi alakitás, s mindez párosul azzal a ténnyel, hogy Moffo a \"kor szépségideáljának\" is messzemenökig megfelel. A többi szereplö szintén nagyon \"akar\", de a látottak/hallottak megint csak nagyon heterogén minöségröl tesznek tanúságot: Dagmar Koller még akkor sem tudott tisztességesen énekelni, szerepformálása klisékem kivül semmi különösen nem nyújt; egyetlen pozitiv értéke közremüködésének a viszonylag szuverén tánctudás. Németh Sándor sem itt és késöbbiekben sem hangi kvalitásainak köszönhetöen futott be teljesen jogosan európai szintü karriert; TÁNCOS-komikusként, mégis a film egyik valóban temperamentumos szereplöje. Kollo görcsösen pózol, mihelyst énekelnie kell, nagyon természetellenes, merev;...operaszerepeiben sokkal hitelesebb és értékesebb elöadásokat produkált! Psota Irén vhogy számomra a nagy csalódás: a szerep nem él!... Pedig micsoda komika tud lenni, egyéb karakterszerepeire is fulmináns elöadásmód a jellemzö-itt meg csak fanyalógva grimaszol (szinte végig) mintha savanyú ubrokába harapott volna! Kár! Pedig nagyon szeretem! A rendezés, diszlet/jelmez/MASZK(!) vhol igénytelen módon a ´70-es évek esztétikájának behódol, igy mai szemszögböl nézve, nem igazán \"maradandó alkotás\"... Conclusio: egy örökéletü és sikeres operett filmváltozata, pályafutásának csúcsán lévö Divá-val a föszerepben,...csak semmi mélység, marad a felszines operettes szirup,...azt hiszem EZ a darab, meg úgy általában az egész genre ettöl többet érdemelne...

929 bemaria 2006-12-23 10:53:57 [Válasz erre: 928 Búbánat 2006-12-23 09:27:29]
Akkor jó olvasgatást hozzá!

928 Búbánat 2006-12-23 09:27:29 [Válasz erre: 927 bemaria 2006-12-21 10:01:09]
Meghozta a könyvet az elő-angyalka - Kertész Iván új könyvével(operakritikái) együtt. Azért megvárom vele a Szentestét, s csak utána kezdek bele.Visszatérek majd rá.

927 bemaria 2006-12-21 10:01:09 [Válasz erre: 926 Búbánat 2006-12-21 09:00:34]
Pont zeért írtam, hogy tudom mire számítsak, mert olvastam a Kálmán Imréről szóló könyvét. Az biztos, hogy rengeteg információ volt benne.

926 Búbánat 2006-12-21 09:00:34 [Válasz erre: 925 bemaria 2006-12-20 22:09:36]
A szerző gazdasági újságíró, de az elmúlt években már megjelentette Kálmán Imréről és Fényes Szabolcsról hasonló jellegű kötetét.

925 bemaria 2006-12-20 22:09:36 [Válasz erre: 924 Búbánat 2006-12-20 22:03:58]
Megint Gál Róbert? Na akkor tudom mire számíthatok, de mindenképpen megveszem én is!!!

924 Búbánat 2006-12-20 22:03:58
Újabb Lehár-kötet jelent meg a zenei könyvpiacon - számomra kötelező beszerzés... Gál Róbert: Óh, lányka, óh, lánykám... - Lehár, az operett fejedelme Lehár,az operett fejedelme alcímmel ez az első átfogó értékelés Lehár kapcsolatairól kötődéseiről. Ismerteti az összes operettje magyarországi bemutatójának történetét. 160 oldal 1.690Ft Rózsavölgyi és Társa

923 Búbánat 2006-12-19 00:18:43
Budapesti Operettszínház: Operett-Gála- 2006. december 18. Nyugodtan mondhatom, régen voltam tanúja ilyen tomboló sikernek, mint amely követte a több mint három órás operett-gálát. S méltán, a fellépett művészek – a Színház színe-java - szívüket-lelküket beleadták produkciójukba. A viszonylag korai, 17 órai kezdés ellenére dugig megtelt nézőtér. Szinte nem volt olyan szám, mely után ne tört volna ki a tapsvihar. A nézőtéren helyet foglalókat - velem együtt - igazán nem volt nehéz tűzbe hozni, hiszen a közreműködő gárda (énekesek, balett, zenekar) profi módon tette a dolgát, s a gazdagon áradó melódiák, dallamok szüntelen követték egymást; értékeltük a tehetséget, a minőséget, a látványt s mindenekelőtt Huszka, Kálmán, Lehár, Offenbach és J. Strauss pompás zenéit. A színpad operett-gálához illően volt bedíszletezve, igen hangulatosan; egyformán betöltötte egy bécsi palotabelső, egy párizsi orfeum, egy pesti Duna-part színhelyét, ugyanúgy megteremtette egy keleti miliő vagy éppen magyar - erdélyi - motívumok illúzióját. A színpad baloldalán egy hatalmas pezsgőspalack uralta a terepet, benne színes égőkkel, mely akár karácsonyfát is sejtethet, középen emeletes díszletelem, kétoldalt közlekedő lépcsősorral. A zenekar és a nézőtér között is ki van alakítva egy „sétáló”, így a színpadról kis lépcsőkön a zeneárok elé jöhetnek a művészek, énekelve ellibbenhetnek a közönség első sorában ülők előtt, s a másik oldalon – a körsétát dalolva befejezve - visszaérnek a színpadra. Ez egy hatásos megoldás, s ezáltal még közelebbről láthatjuk kedvenceinket… A primadonnák, szubrettek, bonvivánok, táncos-komikus minden dalához más és más gyönyörű jelmez, ruhaviselet, a darab témájához illő kiegészítő tartozék tartozott, hasonlóan a tánckar tagjai is szebbnél szebb öltözékben pompáztak. A fényhatások, a megvilágítás rafinált színorgiát teremtett, megkönnyítve az „operett-világ”-ba való belefeledkezésünket. Lelkesen fogadtuk a sorjázó operett-részleteket, értékeltük a tehetséget, a minőséget, a varázslatot, a nagyszerű áriákat, vidám kettősöket, a palotásokat, nagy együtteseket, s a finálét. Örvendetes, hogy nemcsak az idősebb korosztály tagjait, hanem nagyon sok fiatalt is láttam a nézőtéren, akiknek a lába vagy a keze -esetleg mindkettő egyszerre - verte a taktust a keringő-, az induló ritmusokra. S bizony, a sokadik kitapsolás után sem szűntek a brávók, a tetszésnyilvánító kurjantások. Mielőtt rátérnék a műsorra, ismertetem a közreműködött énekesek névsorát: Fischl Mónika, Geszthy Veronika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Bódi Barbara, Oszvald Marika, Nyári Zoltán, Vadász zsolt, Peller Károly, Szabó Dávid és Langer Soma. A színház vezető énekművészei. Minden kacifántozás nélkül: egytől egyig remekeltek! Szinte lubickoltak szerepeikben! Némelyikük profi táncosokat megszégyenítő módon ropta az énekszáma alatt; olykor lepipálva még a körülöttük táncoló csinosabbnál csinosabb, szexisnél szexisebb, jó alakú nyúlánk táncoló hölgyeket és a belevaló izmos, jóképű sármos táncos urakat. Ezek után nézzük konkrétan, miből is állt a műsor. Hatalmas összeállítás volt. 37 számot láttunk! Az első részben 19, szünet után 18 szám ment le egymásután. A program hat blokkba volt elrendezve: Bécsi pezsgőzés; Női- férfi párviadal; Párizsi élet; Keleti különlegességek; Budapesti vér; Magyaros ízek. Az első blokkban Strauss-operettekből hallhattunk részleteket: a Denevér nyitányát a Pezsgő-dal követte az összes szereplő előadásában. Ezután Barinkay belépőjét a Cigánybáróból Vadász Zsolt adta elő. A Tavaszi hangok-keringőt Fischl Mónika énekelte, majd a Strauss blokkot a Bécsi vérből Pepi és Jozef duettje zárta, melyben Oszvald Marika, Peller Károly attraktív kettőse és a balettkar bűvölt el bennünket. A következő részben felváltva Kálmán és Lehár darabokból kaptunk ízelítőt. A Csárdáskirálynő – „Táncolnék a boldogságtól…” (Fischl, Geszthy, Lukács Anita, Nyári, Vadász, Peller) után egy fergeteges kettőst következett a Cirkuszhercegnőből – „Ha engem szeretnél” (Szendy, Peller), majd a Giudittából az „Olyan forró ajkamról…” (Geszthy és a férfi balettkar). Ezután hangzott fel Nyári Zoltán elbűvölő tolmácsolásában az örökzöld sláger: „Ma önről álmodtam megint..” a Cirkuszhercegnőből, egy másik sláger a Paganiniből: „ Szép álom, szállja a szívemre” – Lukács Anita előadásában. A Luxemburg grófjából a vidám kettőst – „Gyerünk tubicám…” a tündéri Bódi Barbara és Szabó Dávid abszolválta, s a második blokk végén ismét a Csárdáskirálynő jött „A lányok, a lányok…” népszerű részletével, melyben Nyári, Vadász, Peller,Langer mókázott nekünk a balettkar kíséretében. Jött a Párizsi élet: na, nem az Offenbach-operett – arra még februárig várnunk kell-, hanem Lehár, s A víg özvegyének részletei: Hanna belépőjét az elragadó Fischl Mónika szólaltatta meg Vadásztól, Pellertől, Langertől és a balettkartól karöltve. „Ajk az ajkon” (Minden vágyam…) Geszthy és Nyári, Daniló belépőjét a nagyon elegáns Vadász énekelte és a női balettkar működött közre. A Víg özvegy- blokkba csempészve kaptunk egy nagyszerű „apacs-kettőst” a Három gráciából, itt főleg a tánctudásból és akrobatikából jeleskedtek a kedvencek: Oszvald Marika, Langer Soma és Peller Károly. A szám után zúgott a bravó…Az elmaradhatatlan Vilja-dalt Fischl Mónikától hallottuk, a „Csak a nő, nő…” kezdetű férfi-számot természetesen a férfiak hozták, kisegítve a férfi balettkarral. Az első rész egy másik, hasonlóan „rázós” számmal fejeződött be: A víg özvegy Grizett-dala + Offenbach Orfeusz az alvilágból kánkánja tényleg hamisítatlan párizsi orfeum tanyát idézett meg: az elnyűhetetlen örökifjú szubrett, Oszvald Marika, akihez társult Szendy Szilvi is, akinek ének –és tánctudása semmivel nem maradt el idősebb pályatársától, kettősük és a balettkar megtette hatását, alig akartuk elengedni őket a függöny mögé… A második rész Huszka és Kálmán műveinek részleteivel folytatódott. Előbb a Mária főhadnagyból a palotást táncolta a balettkar, ezután előbb a Marica grófnőből Marica belépőjét énekelte csodaszépen Fischl Mónika, közreműködött a férfi balettkar, ezután a Csárdáskirálynőből a „Te rongyos élet…”-et adta elő Szendy- Peller páros. A Cirkuszhercegnőből Mr. X belépőjét nagy örömünkre a végig egyenletesen, magas színvonalon éneklő Vadásztól kaptuk, majd a Bajadérból a Shimmyt az ugyancsak kitűnő Bódi-Szabó duó, akik ismét bemutatták, hogyan lehet perfekt technikával egyszerre énekelni és akrobatázni! A Keleti különlegességek blokkban Leháré volt a főszerep. A mosoly országa: Lisa belépőjét a régi nagyok nyomdokában Geszthy Veronika, „Vágyom egy nő után…” ismét Vadász Zsolt, „Szív-duett” – Fischl, Nyári, a Cárevicsből egy ritkán hallható duettet is élvezhettünk, melyet Szendy és Szabó adtak elő az elmaradhatatlan tánc-koreográfiájukkal. J. Strauss Dr. Bőregér (A denevér –átdolgozás) orosz-tánca (Oszvald, Peller, szólisták, balettkar) fejezte be a Keleti különlegességek blokkját. Az utolsó részben a magyaros és pesti ízek következtek: a Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjét Lukács Anita és a balettkar adta elő. Lukácsot korábban nem ismertem, nagy felfedezés számomra ő (mennyi Lukács mozog a zenés színpadok világában!…), gyönyörű biztos magasságai vannak neki is, nagy nyeresége az Operettszínháznak! És egy meglepetés. A Marica grófnő híres tenor áriájában („Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket…” ) „három tenor” operett álarcban – Nyári Zoltán, Vadász Zsolt, Peller Károly utánozzák a nagy elődöket! Azt hiszem, az egész est egyik csúcspontja volt ez a jelenet. Kálmán Tatárjárásából Bódi Barbara negédeskedett nekünk remekül mórikázva, amikor bemutatta dalában, miféle népségek kívánták meg, hogy ”Adj egy édes csókot…” Következett ismét Huszka Mária főhadnagyából egy jól ismert népszerű vidám kettős: „Délibábos Hortobágyon…”, melyben ismét Oszvald Marika hódított oldalán a férfi balettkarral. Lehár Cigányszerelméből megunhatatlan a „Messze a nagy erdő…”, Geszthy és a férfikar megmutatta, hogy tényleg az. S nem volt elég a jóból, következett a Maricából a „Szép város Kolozsvár” kezdetű duett Szendy és Peller parádés kettősében, a szem már nem győzte követni a figurákat…, s a másik gyöngyszem, ugyanebből az operettből: „Hej, cigány…” Nyári Zoltán e dallal megmutatta és igazolta, hogy nem véletlen az invitálása az Operába. Ennek a hangnak ott (is) a helye. Szívből énekelt! S de még hogyan?! És temperamentuma, énekművészete, habitusa mintha Simándyt idézné meg nekem. Tenorja magasan szárnyal, ércesen, fényesen, ahogy csak a legnagyobbak képesek erre. S a finálé: a csúcs! Az összes közreműködő részvételével a Csárdáskirálynőből a „Jaj, mamám… húzd rá, kivilágos kivirradtig…” Erre már kevés a szókészletem. Vastaps, ováció, többszöri visszatapsolás. A karmester, Makláry László és zenekara igen kitett magáért, a hangszerelés hűen követte a partitúrát; az igényessége, jó értelemben vett rutinja méltán tette őt és zenekarát a Gála egyik főszereplőjévé!

922 Búbánat 2006-12-17 18:28:05 [Válasz erre: 921 frushena 2006-12-17 18:15:16]
Sajnos, a programról nincs információm. A Pesti Műsorban nem olvastam róla, de a Színház honlapján sem találtam a közreműködőkön kívül semmi más adatot. Ezek szerint meglepetés lesz minden.

921 frushena 2006-12-17 18:15:16 [Válasz erre: 920 Búbánat 2006-12-17 18:13:39]
És mi lesz műsoron? Vagy az látható az Operettszínház honlapján?

920 Búbánat 2006-12-17 18:13:39
Operett Gála lesz a Budapesti Operettszínházban. December 18-án 17 órakor, 20-án és 21-én 19 órakor a Nagyszínpadon kerül sor az eseményre. A 21-i előadás zártkörű lesz. Régen voltam már ilyesmin, lehet, hogy holnap elnézek oda… Közreműködik: Kalocsai Zsuzsa Fischl Mónika Oszvald Marika Szendy Szilvi Bódi Barbara Vadász Dániel Vadász Zsolt Peller Károly A Színház Balettkara A Színház Zenekara Vezényel: Makláry László Rendező: Kerényi Miklós Gábor

919 Búbánat 2006-12-09 23:56:00
Sándor Judittal kevés operettfelvételt készített a rádió. Szívesen kirándult ebbe a műfajba, és életrajzi könyvében szívesen idézte fel egy-egy ilyen \"hangzó\" szerepét. Holnap 19.40-kor egy kis csokrot nyújt át nekünk a Kossuth Rádióban a zenei szerkesztő, Schubert Ferenc, hiszen ezúttal Sándor Judit fog az éter hullámhosszán részleteket énekelni operettekből, daljátékokból: Lehár Ferenc–Gábor Andor: Luxemburg grófja – a) Angela belépôje, b) Szerelmi kettôs (km. Udvardy Tibor), 2. Kacsoh Pongrác–Pásztor Árpád–Sassy Csaba: Rákóczi – Magda dala, 3. Dávid Gyula–Benedek András: Egy éj az Aranybogárban – Mária és Miki kettôse (km. Palócz László), 4. Kerekes János–Romhányi József: Dalol az ifjúság – Nem vallomás (km. Bende Zsolt)

918 Diósyné Brüll Adél 2006-12-02 14:22:03
Nem feltétlenül rossz dolog, ha egy nevelőapa segít a neveltlányának, megkéri az Operaigazgatót, hogy adjon neki lehetőséget kisebb-nagyobb szerepekben. A gond csak akkor van, ha az illető tehetségtelen. Nem szeretek ilyesmit leírni, de mert nekem is volt már szerencsém F. B.-hoz, számomra nem volt kétséges, hogy ez a kis nő a legutolsók között állt sorba amikor a tehetséget osztogatták. Szinetár volt igazgató úrnak ez a nem éppen lényegtelen dolog igencsak elkerülte a figyelmét.

917 Búbánat 2006-12-02 08:20:39 [Válasz erre: 915 bemaria 2006-12-01 23:12:35]
Én az Erkel Színházban láttam Adélját,az időtájt,másokkal egybehangzóan: bűn rossz volt.

916 Sesto 2006-12-01 23:17:55 [Válasz erre: 915 bemaria 2006-12-01 23:12:35]
...szivesen! ;-)

915 bemaria 2006-12-01 23:12:35 [Válasz erre: 914 Sesto 2006-12-01 23:05:39]
Idestova 10 éve. Na nem csoda, hogy én ezt nem láttam. Köszi az infót! :)

914 Sesto 2006-12-01 23:05:39 [Válasz erre: 913 bemaria 2006-12-01 22:55:02]
...még a Jutocsa által fémjelzett idöszakban: Pirisi Edit volt nagyon jó Rosalinde, Seres Ildikó már kevésbé, kissé ripacs, mint mindig,...mig Fonyó Barbara az egyik szereposztás Adélja. (A premier 1996.XII.20-án volt) Ime a teljes szereposztás: * Eisenstein: Leblanc Gy., Vajk Gy., Pintér T. * Rosalinde: Pirisi E., Seres I. * Adél: Csonka Zs., Fonyó B. * Falke: Ábrahám I., Vághelyi G. * Alfred: Laczó A., Vadász Zs. * Frank: Tóth J., Molnár E. * Ida: Várkonyi Sz., Kerekes V.(=ö volt Fonyó váltótársa a kuplé 2. részében...) * Orlovszky: Dézsy-Szabó G., Hevér G. Rendezte: HÁJ Dirigens: Molnár L., Regös Zs.

913 bemaria 2006-12-01 22:55:02 [Válasz erre: 909 Sesto 2006-12-01 12:09:36]
Mikor volt Miskolcon Denevér?

912 szitakötő 2006-12-01 19:13:02 [Válasz erre: 911 Fabricius 2006-12-01 12:47:38]
Sajnos.

911 Fabricius 2006-12-01 12:47:38 [Válasz erre: 908 szitakötő 2006-12-01 12:05:30]
Az ilyeneket, mint ez az anya és lánya jobb szeretem az Oparaházon kívül látni. Nem személyes okok miatt, hanem mert Vitray hátán lovagolva jutott be Fonyó az Operába és elvett szerepeket az arra százszorta jobban érdemesült énekesnőktől.

910 Sesto 2006-12-01 12:11:39 [Válasz erre: 909 Sesto 2006-12-01 12:09:36]
...pardon, a melléütések miatt!...(még alszom!)...

909 Sesto 2006-12-01 12:09:36 [Válasz erre: 907 Fabricius 2006-12-01 11:10:46]
Már Adél szerepében egy miskolci Denevér sorozat kapcsán is roppant gyenguska volt, ja és a hab a tortán pedig az volt, hogy a \"börtönben\" elöadott \"Adél kuplé\" felét énekelte el csupán, mig az ária második részét pedig a még botrányosabb énekkari szólista, aki egyben Ida szerepét is játszotta, adta elö-vagyis Barbi baba adósunk maradt a \"Spiel ich die Unschuld vom Lande\"-felével!... Összeségében is el lehetett monadni, hogy szerepének zenei oldalát tekintve igen csak mezei produkciót produkált, persze sznobék majd elélveztek a gyönyörüségtöl a puszta látvány miatt, s a lgedurvább már az volt, amikor ugyanez a nézöcsoport a szünetben félhangosan arról okoskodott a foyer-ban: \"Látod, EZ a Vtiray nevelt lánya, ja és az hogy is hivják, tudod, az a szubrett Debrecenböl a mama...és milyen szép teremtés!...\"-csak hogy éppenséggel Fonyó Barbara, mint önálló müvészegyéniség, mit produkált,...azt vhogy. \"illett nem észrevenni/meghallani\"-ennyit az intelligens, felkészült, érdeklödö, érzékeny és nyitott publikumról!... Fonyót nem hallottam az elmúlt idöszakban, igy nyilván nem aktuális véleményem nincs róla(=mennyit fejöldötött és milyen irányba?!), de mintha mostanság leginkább musical-t énekelne(?)...

908 szitakötő 2006-12-01 12:05:30 [Válasz erre: 907 Fabricius 2006-12-01 11:10:46]
Anyunak nagyobb a hangja és jobban énekel. Leányka csak mikroporttal \"élvezhető\". A Mama mindenképp izgalmasabb, mint a lánya. Kor, tapasztalat ,rátermettség kérdése.Csak.

907 Fabricius 2006-12-01 11:10:46
Hát, nem is tudom. Kállai Bori és a lánya Fonyó Barbara... Az ilyen \"művészekről\" tartják, hogy sokkal nagyobb a füstjük mint a lángjuk. Vitray támogatása nélkül nem hiszem hogy így szaladt volna velük a szekér. A sportriporter kérésére Szinetár lehetőséget adott a leánynak, /Gilda, francia királylány, Gara Mária, -tudtommal ennyi/ Az eredményt ismerjük. Hál\' Istennek, a Traviatára már nem került sor.

906 Búbánat 2006-12-01 10:53:10 [Válasz erre: 905 bemaria 2006-11-30 10:59:51]
Az elmúlt évben hallottam őt élőben, mikrofon nélkül énekelni. Akkor nem voltam tőle elragadtatva. Igaz, nem operettet énekelt. A Váci Székesegyházban egy jótékonysági koncerten Pándi Piroska és Berkes János társaságában egyházi darabokat(Ave Maria) adott elő; tőle műfajidegen számokban és az adott akusztikájú térségben nem tudott a hangja kellően érvényesülni. Mert különben szépen szólt így is.

905 bemaria 2006-11-30 10:59:51 [Válasz erre: 904 Búbánat 2006-11-30 10:54:31]
Én megnéztem, és fel is vettem. És itt is elmondom, hogy Kállay Borit nem hallottam még ilyen szépen énekelni soha! Nem volt persze tökéletes, de minden elismerésem! Le a kalappal a művésznő előtt! Igazi primadonna!

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.