Bejelentkezés Regisztráció

Legfrissebb

images/koncert/opera/opr2023_001a.jpg

Operabemutatók

Otello újratöltve – az Operaház produkciója személycserék után

2023-01-31

- zéta -


Némi hezitálás után, sok év várakozást követve újra elmentem az Operaház Otello-előadására. Amiért most mégis inkább a produkció megtekintése mellett döntöttem, az a mű aktuális szereposztása miatt történt. A hét és fél évvel ezelőtti stáb mindössze két fontos ponton változott és ezúttal más a dirigens is. De micsoda különbség!

Vokális művek

Győztes csapaton ne változtass - Berlioz: Les Nuits d’été; Harold Itáliában

2023-01-05

Heiner Lajos


Egyre több ismerősömtől hallom, miután már rég túladtak LP-játszójukon, erősítőjükön, immáron CD-játszójuktól is megszabadultak. Egy német barátom mondta, vagy harminc éve, ha CD-t hallgat, pár óra után elfárad, de hagyományos lemezt egész nap képes élvezni.

Budapesten

Érzések és hangulatok szimfóniája - Mahler hetedik a Bécsiekkel

2023-01-20

- dni -


A legritkábban játszott Mahler szimfónia nyilvánvalóan a nyolcadik. Azt főleg a hatalmas, és ennek megfelelően borzasztó drága apparátus teszi szinte előadhatatlanná. De vajon miért ennyire ritka vendég a hetedik? Nincs hatalmas kórus, nincsenek énekes szólisták.

Interjúk

„Akkor jöttem rá, hogy már lett belőlem valaki, amikor észrevettem, hogy engem is utánoznak” – interjú a 75 esztendős Kováts Kolossal

2023-01-31

- zéta -


18 évesen már zeneakadémista, 22, amikor az Operaház magánénekese, s szinte egyből főszerepekkel kezdett. Itthon és külföldön is egyaránt nagy sikerrel alakította az operairodalom legnagyobb basszus szerepeit. A ma 75 esztendős Kováts Kolossal időutazásnak is beillő formában beszélgettünk.

A nap képe

,

Claudio Arrau

A mai nap

született:

1894 • Maleczky Oszkár, operaénekes († 1972)

1903 • Claudio Arrau, zongorista († 1991)

elhunyt:

1497 • Johannes Ockeghem, zeneszerző (sz. kb. 1410)

2005 • Lazar Berman, zongorista (sz. 1930)

2020 • Nello Santi, karmester (sz. 1931)
A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.